fbpx

Moltes formes d'acompanya-te

Posem a la teva disposició la nostra visió 360ª per ajudar-te en el que necessitis.

Redefinició de llocs de treball

Treballant braç a braç amb els stakeholders de cadascuna de les posicions, adaptem i definim les funcions, responsabilitats i competències associades a cada lloc segons la tipologia de companyia, la seva cultura, valors i tipus de negoci i alineant-les amb l'estructura organitzativa i estratègia empresarial actual.

Estudi i redefinició d'estructura organitzativa i organigrama

Estudiem i identifiquem els processos organitzatius clau de la companyia i les relacions, tant funcionals com jeràrquiques. Ens centrarem en examinar en profunditat l'estructura jeràrquica, funcional i organitzativa per al redisseny de l'organigrama adaptant-lo a la nova realitat de la companyia.

Serveis de outplacement

Acompanyem a aquelles persones en procés de desvinculació de la companyia en la reorientació del seu perfil i cerca de noves oportunitats laborals, així com en el reforç curricular i estratègia per a la cerca d'ocupació.

Sessions i programes de reforç en soft skills a personal directiu i comandaments intermedis

Programem sessions de reforç per a directius/ves i comandaments intermedis en aquelles habilitats no tècniques més demandades, centrant-nos principalment en: habilitats comunicatives, capacitat per a la resolució de problemes, habilitats per al lideratge en remot, treball en equip i intel·ligència emocional i adaptabilitat.

Assessment Center

Dissenyem una sèrie de proves i exercicis basats en situacions reals davant les quals es podria trobar la persona avaluada en el seu dia a dia, que determinaran l'ajust al rol que la companyia està buscant en aquests moments, i que millor s'acomoda a la realitat actual de l'organització amb la finalitat de detectar aptituds i mancances i proposar plans d'acció associats.

Processos de reskilling, upskilling i new jobs

Planifiquem sessions d'avaluació dels diferents perfils de la companyia enfocades a valorar les seves possibilitats a curt termini dins de la companyia amb la finalitat de reorientar-los, reforçar-los en mancances relacionades amb noves capacitats requerides o reorientant el seu rol en la companyia cap a altres àrees de diferent responsabilitat.

Estudi del clima laboral

L'estudi del clima laboral part d'una anàlisi sobre les percepcions i punts de vista que té la plantilla sobre l'empresa i les seves activitats i ens serà especialment útil per a plantejar canvis en l'organització, en les polítiques de la companyia o dels procediments i formes del treball que tinguin un impacte positiu.
 
En constant evolució

Enfocament especial Covid-19

Adaptem els nostres serveis a la situació actual provocada per la Covid-19 i la nova normalitat.

L'actual pandèmia ha posat en relleu que l'adaptació, la resiliència i la flexibilitat són elements clau per al creixement i supervivència de les empreses en un entorn VUCA.

Per això, a Criteria donem un enfocament especial als nostres serveis per a ajudar les empreses a adaptar les seves plantilles a la realitat creada per la Covid-19 i post Covid-19.

ESTEM A UN CLIC PER A AJUDAR-TE

Parlem sobre la teva plantilla?

Explica'ns el que necessites i t'ajudarem a donar-li forma a la teva organització. Ens encanten les persones!
Fes el pas!